Εμφάνιση λιγότερων πληροφοριών
Το φυτό ζαχαροκάλαμο πρωτοεμφανίστηκε και καλλιεργήθηκε στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και από πολλούς θεωρείται, ότι πατρίδα του είναι η νήσος Νέα Γουινέα. Το ζαχαροκάλαμο έχει την ιδιότητα να αναπτύσσεται πολύ γρήγορα παρά το γεγονός, ότι μπορεί να φτάσει τα 3 έως 6 μέτρα ύψος.
Τα προϊόντα από ζαχαροκάλαμο προέρχονται από το λεγόμενο Bagasse, δηλαδή από το υπολειμματικό ινώδες υλικό, που απομένει μετά τη συμπίεση του ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή της ζάχαρης. Ακριβώς επειδή αποτελεί υποπροϊόν της ζάχαρης η συλλογή του δεν απαιτεί πρόσθετη καλλιεργήσιμη έκταση. Τα σκεύη από Bagasse έχουν πολύ καλές ιδιότητες.
Είναι σταθερά, ανθεκτικά και μη εύκαμπτα. Αντέχουν σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες και έτσι είναι κατάλληλα για χρήση σε κατάψυξη και φούρνους μικροκυμάτων.
Τα TESSERA Bio Products® σκεύη από ζαχαροκάλαμο (Bagasse) σας προσφέρουν λύσεις για κάθε χρήση στην επαγγελματική ή οικιακή κουζίνα οικολογικές και φιλικές προς το περιβάλλον.